Αποτρίχωση προσώπου

Ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα: Αισθητικό & Δερματικό Πρόβλημα

Για πολλά χρόνια η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο αποτελούσε μέγιστο αισθητικό πρόβλημα. Εκτός, όμως, από αντιαισθητική, μπορεί επίσης να προκαλέσει μια σειρά ανεπιθύμητων δερματικών βλαβών αν δεν αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο.

Συγκεκριμένα, οι μέθοδοι αποτρίχωσης που υπάρχουν στο εμπόριο και έχουν προσωρινά αποτελέσματα, όπως οι αποτριχωτικές ταινίες και κρέμες, το κερί ή τα ξυραφάκια, μπορούν να προκαλέσουν μία σειρά δερματικών προβλημάτων όπως:

 • ερεθισμούς
 • θυλακίτιδα
 • τοπική φλεγμονή
 • επιδείνωση της υπάρχουσας τριχοφυΐας
 • δημιουργία ή επιδείνωση ευρυαγγειών στην περιοχή της αποτρίχωσης
 • χαλάρωση του δέρματος
 • εκχυμώσεις
 • χρωματικές διαταραχές (υποχρωμίες ή μελαγχρώσεις)

Κόστος

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Θεραπεία με laser τρίτης γενιάς

Στη σύγχρονη εποχή, η αποτρίχωση με ιατρικά laser τρίτης γενιάς, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είτε αυτή γίνεται για καθαρά αισθητικούς λόγους είτε για ιατρικούς, χωρίς να επιφέρει δερματικά προβλήματα και ερεθισμούς.

Η μέθοδος είναι εξαιρετικά απλή, εύκολη και κυρίως ασφαλής, ωστόσο είναι εξαιρετικά σημαντικό να απευθύνεστε σε εξειδικευμένο γιατρό για την εφαρμογή της. Ένας έμπειρος γιατρός που θα επιβλέπει τη διαδικασία, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο ιατρικό ιστορικό σας, λαμβάνοντας υπόψιν τυχόν ορμονικά προβλήματα που ενοχοποιούνται για την υπερβολική τριχοφυΐα, ώστε να σας προτείνει την ανάλογη θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Περιοχές Εφαρμογής

Η laser αποτρίχωση προσώπου μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές που παρατηρείται έντονη τριχοφυΐα, η οποία επηρεάζει αρνητικά την εμφάνιση μας και μας φέρνει σε αμηχανία.

Συγκεκριμένα οι περιοχές που βρίσκει συχνότερα εφαρμογή η συγκεκριμένη μέθοδος για το πρόσωπο είναι:

 • Το μεσόφρυδο – η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια
 • Το άνω χείλος, γνωστό και ως «μουστάκι»
 • Το πηγούνι και η γενικότερη έκταση του σαγονιού
 • Οι φαβορίτες και οι ανάποδες φύτρες στο μέτωπο

Ανάλογα το βαθμό τριχοφυΐας, την ηλικία αλλά και τις ιδιαιτερότητες του ασθενούς, ο εξειδικευμένος γιατρός θα σας προτείνει τον κατάλληλο συνδυασμό θεραπειών για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι ασφαλές;

Η αποτρίχωση προσώπου με laser, υπό την επίβλεψη ενός εξειδικευμένου γιατρού, είναι μία εξαιρετικά ασφαλής μέθοδος για να απαλλαγείτε οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς υγείας και εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς επιπλοκές.

Πονάει η διαδικασία;

Κατά την αποτρίχωση προσώπου μπορεί να αισθανθείτε ένα ελαφρύ τοπικό αίσθημα καψίματος, ωστόσο αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα από την αποτρίχωση με laser είναι μόνιμα και μετά από έναν ορισμένο αριθμό συνεδριών, μπορεί να χρειάζεστε μία συνεδρία το χρόνο για συντήρηση. Ωστόσο τα αποτελέσματα διαφέρουν ανάλογα με το πόσο ορμονοεξαρτώμενη είναι η περιοχή που επιλέγουμε να αποτριχώσουμε.

Τι πρέπει να προσέξω πριν και μετά την διαδικασία;

Γενικά η laser αποτρίχωση προσώπου είναι καλό να εφαρμόζεται εποχές του χρόνου με ελάχιστη ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς δεν είναι καλό να χτυπήσει καλοκαιρινός ήλιος το δέρμα που έχει μόλις υποστεί αυτή τη διαδικασία και επιπλέον, αν το δέρμα έχει σκουρύνει από τον ήλιο δυσκολεύει τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των τριχών. Πριν πάτε για laser αποτρίχωση, φροντίστε να αφαιρέσετε κάθε ίχνος μακιγιάζ ή κρέμας έχετε βάλει στο πρόσωπο σας, ενώ για περίπου 48 ώρες μετά την διαδικασία, καλό είναι να εφαρμόζετε τοπικό ενυδατικό τζελ, να μην εκτεθείτε σε έντονη ηλιοφάνεια και να μην κάνετε καυτό μπάνιο.

Επικοινωνία

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Σταθερο
(+30) 210 72 94 440

Κινητο
(+30) 693 25 68 881

Email
santoaleks@gmail.com

Website
www.hairlife.gr

Διευθυνση
Κων. Βεντήρη 7 Αθήνα