Fractional Laser

Τι είναι το Fractional Laser

Τα fractional laser ή αλλιώς κλασματικά laser είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο παράγει μία δέσμη λέιζερ χωρισμένη σε χιλιάδες ζώνες μικροσκοπικής θεραπείας που στοχεύουν ένα τμήμα (κλάσμα) του δέρματος κάθε φορά. Μπορείτε να σκεφτείτε το δέρμα σας αντίστοιχα σαν μία ψηφιακή εικόνα  που βελτιώνεται ή μεταβάλλεται pixel προς pixel.

Η κλασματική θεραπεία με λέιζερ στοχεύει τόσο στα επιδερμικά όσο και στα βαθύτερα δερματικά στρώματα του δέρματος και μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα και την υφή του, να εξαλείψει σταδιακά τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες, τις ουλές ακμής, τις βλάβες από τον ήλιο, το μελάσμα και άλλους αποχρωματισμούς.

Σε αντίθεση με άλλες παλαιότερες τεχνοτροπίες, τα κλασματικά λέιζερ είναι μία επαναστατική και απόλυτα ασφαλής μέθοδος, καθώς στοχεύουν μόνο μικρές περιοχές κάθε φορά, αφήνοντας το υπόλοιπο δέρμα ανεπηρέαστο και εξασφαλίζοντας άμεσα αποτελέσματα χωρίς παρενέργειες.

Κόστος

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Τύποι θεραπευτικών fractional laser

Υπάρχουν πολλοί τύποι fractional laser, οι οποίοι διαφέρουν σε πολλές παραμέτρους, όπως η ισχύς, το δερματικό βάθος επίδρασης τους, το ποσοστό επεξεργασίας του δέρματος, το κόστος τους, η ταχύτητα και φυσικά τα αποτελέσματα τους. Ένα από τα γνωστά και υπερσύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως είναι το fractional laser CO2 που διεγείρει τους ινοβλάστες σε βάθος, βοηθώντας στην φυσική παραγωγή κολλαγόνου και την ταχύτερη ανάπλαση και επούλωση του δέρματος.

Το Fractional Laser χρησιμοποιείται κυρίως στις εξής θεραπείες:

  • Ολική ανάπλαση προσώπου
  • Εξάλειψη ρυτίδων και σύσφιξη
  • Καθαρισμό πανάδων, φωτογήρανσης και μελαγχρωματικών κηλίδων
  • Επούλωση ουλών ακμής ή και επιφανειακού τραυματισμού
  • Θεραπεία ραγάδων

Γνωστό και ως «lifting χωρίς νυστέρι» το fractional laser έχει πραγματικά θαυματουργή δράση σε περιπτώσεις τοπικής χαλάρωσης του δέρματος, ρυτίδων και γραμμών έκφρασης.

Συνδυαστικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αντιγήρανσης και ανάπλασης της επιδερμίδας.

Πριν και μετά την θεραπεία με fractional laser

Πριν από κάθε συνεδρία τα σημεία στα οποία θα χτυπήσει το laser καθαρίζονται προσεκτικά και είναι σημαντικό να μην έχετε εφαρμόσει μακιγιάζ ή κρέμες, να μην έχετε εκτεθεί στον ήλιο και να μην φοράτε κοσμήματα. Στη συνέχεια απλώνεται ειδική αναισθητική κρέμα τοπικά, εξαλείφοντας οποιαδήποτε πιθανότητα ενόχλησης από την διαδικασία.

Μετά την θεραπεία, εφαρμόζεται τοπικά τζελ ή κρέμα ενυδατική και είναι καλό να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και την επαφή με πολύ ζεστό νερό για τις επόμενες 48 ώρες, ειδικά στα σημεία που «χτύπησε» το laser, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος τοπικών μικροεγκαυμάτων.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι επώδυνες οι θεραπείες με fractional laser;

Γενικά όχι, καθώς θεωρείται μη επεμβατική θεραπεία και δεν επιφέρει πόνο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Ωστόσο ακόμα και οι λιγότεροι ανθεκτικοί στις μικροενοχλήσεις δεν θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς πριν από κάθε συνεδρία εφαρμόζεται τοπικά αναισθητική κρέμα που εξαλείφει οποιαδήποτε πιθανότητα ενόχλησης.

Πόσο διάστημα διαρκούν τα αποτελέσματα;

Όχι μόνο μπορείτε, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν και να συνδυαστούν.  Γενικά η θεραπεία PRP βοηθάει να επιτευχθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από το fractional laser, ενώ η θεραπεία με botox, αν και συνήθως συνιστούμε να απέχει μερικές εβδομάδες από τις συνεδρίες laser, μπορεί να βοηθήσει στην ολική ανανέωση της εμφάνισης.

Πόσες φορές το χρόνο μπορώ να κάνω fractional laser;

Εξαρτάται από τις ανάγκες σας αλλά και την γενικότερη κατάσταση του δέρματος και της υγείας σας. Γενικά συνιστάται να κάνετε περίπου 3 με 5 θεραπείες με απόσταση 6 με 8 εβδομάδων μεταξύ τους.

Επικοινωνία

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Σταθερο
(+30) 210 72 94 440

Κινητο
(+30) 693 25 68 881

Email
santoaleks@gmail.com

Website
www.hairlife.gr

Διευθυνση
Κων. Βεντήρη 7 Αθήνα