Μεσοθεραπεία προσώπου

Ενέσιμη Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η μεσοθεραπεία, αν και ως μέθοδος είναι γνωστή ήδη από το 1958, τα τελευταία 30 χρόνια εφαρμόζεται ευρέως στην αισθητική ιατρική, επιτυγχάνοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε θεραπείες αντιγήρανσης.

Συγκεκριμένα η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου, χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει τα σημάδια της γήρανσης στη ρίζα τους, χορηγώντας τις δραστικές ουσίες στο κατώτερο χόριο της επιδερμίδας, το οποίο δεν είναι εφικτό να βελτιωθεί με τη χρήση αντιγηραντικών προϊόντων και καλλυντικών.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Μεσοθεραπεία Προσώπου Κόστος

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η χρήση της

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της συγκεκριμένης μεθόδου η μεσοθεραπεία προσώπου χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες διαδικασίες και θεραπείες ομορφιάς, μεταξύ των οποίων:

  • Θεραπείες αντιγήρανσης: Με τη χορήγηση διαλυμάτων υαλουρονικού οξέος, βιταμίνων και αντιοξειδωτικών συστατικών απευθείας στο χόριο της επιδερμίδας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ενυδάτωση της σε βάθος, την πρόληψη των ρυτίδων και την επούλωση των λεπτών γραμμών έκφρασης.
  • Θεραπείες ουλών ακμής: Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου σε συνδυασμό με τη χρήση ρετινόλης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις και για την επιδιόρθωση ουλών ακμής.
  • Δυσχρωμίες και μέλασμα: Για να επιτευχθεί ένα ομοιόμορφο χρωματικό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα του προσώπου, η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία ενδεδειγμένη μέθοδος με θεαματικά αποτελέσματα.
  • Σύσφιξη και λιποδιάλυση: Σε περιοχές όπως το πρόσωπο, ο λαιμός αλλά και το προγούλι, η μεσοθεραπεία με λιπολυτικούς παράγοντες, μπορεί να βοηθήσει στην διάσπαση του περιττού λίπους και την σύσφιξη των περιοχών, χαρίζοντας νεανική όψη.

Πώς γίνεται η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου;

Όταν χρησιμοποιούμε αντιγηραντικά και επουλωτικά δερματικά καλλυντικά, συχνά οι δραστικές ουσίες τους δεν καταφέρνουν να φτάσουν στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας που πάσχουν, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να επανεμφανίζεται τακτικά.

Κατά την ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου, ο γιατρός χρησιμοποιεί πολύ λεπτές βελόνες (4 με 6 χιλιοστών), τις οποίες εισχωρεί στην επιδερμίδα, δημιουργώντας μικρά κανάλια που φτάνουν μέχρι το χόριο και μέσω αυτών μπορούν με ευκολία να διεισδύσουν οι απαραίτητες δραστικές ουσίες, αυξάνοντας την επιτυχία των αποτελεσμάτων.

Για την διαδικασία αυτή χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο διαλύματα υαλουρονικού οξέος, σε συνδυασμό με βιταμίνες, αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ οι όποιες επιπλέον προσθήκες εξαρτώνται από τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς.

Πόσο δραστική είναι η διαδικασία για το δέρμα του προσώπου;

Εκτός από την χορήγηση των κατάλληλων ουσιών, οι βελόνες που φτάνουν στο χόριο προκαλούν πολλαπλούς ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς, οι οποίοι έχουν ως στόχο να κινητοποιήσουν το μηχανισμό επούλωσης του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία μικρή αιμορραγία τοπικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η οποία ωστόσο διεγείρει την παραγωγή αυξητικών κυτταρικών παραγόντων και κολλαγόνου αλλά και την ενεργοποίηση των ινοβλαστών, οδηγώντας σε ολική αναδόμηση των ιστών.

Έτσι πρακτικά στην προσπάθεια του να επουλώσει τους μικροτραυματισμούς που προκλήθηκαν, το δέρμα επουλώνει παράλληλα και τα σημάδια της γήρανσης. Ωστόσο για να είναι ορατά τα αποτελέσματα και να επιτευχθεί μία σωστή παραγωγή κολλαγόνου, απαιτούνται επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Αποτελέσματα μεσοθεραπείας & διάρκεια

Τα αποτελέσματα της ενέσιμης μεσοθεραπείας προσώπου είναι πραγματικά εντυπωσιακά και μπορούν να γίνουν σε κάθε ηλικία, γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές των γυναικών για να αντιμετωπίσουν τα σημάδια της γήρανσης.

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15’ με 20’ και ανάλογα το πρόβλημα που επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε, συνήθως γίνονται περίπου 6 συνεδρίες με 15 μέρες απόσταση μεταξύ τους. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θεραπείας σε περίπου 2 μήνες, απαιτούνται μόνο 1 με 2 συνεδρίες το χρόνο για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Απλή μεσοθεραπεία vs αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου, είναι γνωστή και ως ετερόλογη θεραπεία, αφού δεν εγχέεται αυτόλογο (δηλαδή του ίδιου του οργανισμού) υλικό και αυτή είναι η βασικότερη διαφορά της από την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.

Συγκεκριμένα στην ετερόλογη μεσοθεραπεία, εγχέεται στο χόριο του δέρματος ένα μείγμα ουσιών όπως διαλύματα υαλουρονικού οξέος, βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, λιποδιαλύτες, σε ειδικούς συνδυασμούς, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ασθενούς.

Αντίθετα στην αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP, εγχέεται στον ασθενή πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια, το οποίο ωστόσο έχει αντληθεί από το ίδιο το αίμα του. Ο στόχος σε αυτή την περίπτωση δεν είναι το άμεσο γέμισμα των ρυτίδων, αλλά η σταδιακή διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου στον οργανισμό, προκειμένου να επιτευχθεί η φυσική ενυδάτωση και ανανέωση του.

Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για την κάθε περίπτωση, γίνεται κατόπιν συζήτησης με τον εξειδικευμένο γιατρό, ώστε να προσδιοριστούν οι επιθυμίες του ασθενούς αλλά και οι ανάγκες του οργανισμού του.

Συχνές ερωτήσεις

Τι επιπλοκές μπορεί να έχει;

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου είναι μία απόλυτα ασφαλής διαδικασία, που χορηγείται εδώ και 30 χρόνια με μεγάλη επιτυχία και χωρίς να δημιουργεί επιπλοκές ή προβλήματα στο δέρμα. Το μόνο ίσως ενοχλητικό στοιχείο θα είναι ένας μικρός τοπικός ερεθισμός ο οποίος θα εξασθενίσει μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Μπορεί η φράση «μικροτραυματισμοί του χόριου» να ακούγεται αγχωτική, ωστόσο στην πραγματικότητα η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια στο δέρμα μετά την ολοκλήρωση της. Επιπλέον κατά την διαδικασία, χρησιμοποιείται ειδική αναισθητική κρέμα ώστε να εξαλειφθεί ακόμα και η παραμικρή πιθανή ενόχληση από τις βελόνες.

Τι πρέπει να προσέξω μετά από κάθε συνεδρία;

Μετά τη θεραπεία είναι σημαντικό το δέρμα να παραμείνει καθαρό για τις επόμενες 24 ώρες και να μην χρησιμοποιηθούν κανενός είδους καλλυντικά, παρά μόνο αυτά που θα σας υποδείξει ο γιατρός ειδικά για την θεραπεία που κάνατε.

Πότε μπορώ να την ξεκινήσω;

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου δεν αφορά μόνο μεγάλες γυναίκες, αλλά και νέες κοπέλες από 25 και άνω που θέλουν να προλάβουν έγκαιρα τα σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο τους. Όσο για την εποχή, πρόκειται για μία από τις σπάνιες αισθητικές διαδικασίες που μπορούν να γίνουν όλο το χρόνο, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να αλλοιώνεται το αποτέλεσμα τους, ή να υπάρχουν αντενδείξεις.

Τι ουσίες χρησιμοποιούνται για την θεραπεία;

Εκτός από τα διαλύματα υαλουρονικού οξέος, που είναι συνήθως αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο στην ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου, μπορούν επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς να χορηγηθούν και επιπλέον συστατικά όπως: βιταμίνες Α, C και E, ρετινοικό οξύ, ιντεμπενόνη (πανίσχυρο αντιοξειδωτικό), DMAE, αμινοξέα, αυξητικοί παράγοντες και πολλά άλλα.

Ποιες άλλες δράσεις έχει;

Εκτός από την σύσφιξη και την αντιγήρανση, η μεσοθεραπεία μπορεί γενικά να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπως για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, για τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος στο σώμα, για την εξάλειψη ουλών, αλλά και για παθήσεις όπως η αλωπεκία.

Επικοινωνία

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Σταθερο
(+30) 210 72 94 440

Κινητο
(+30) 693 25 68 881

Email
santoaleks@gmail.com

Website
www.hairlife.gr

Διευθυνση
Κων. Βεντήρη 7 Αθήνα