Πανάδες

Οι πανάδες με λίγα λόγια

Οι πανάδες (γνωστές και ως μέλασμα ή χλόασμα) είναι οι καφέ κηλίδες που παρατηρούμε συχνά, κυρίως στο πρόσωπο, σε άτομα με πολύ ανοιχτό χρώμα δέρματος.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος υπερμελάγχρωσης που προκύπτει λόγω υψηλής ευαισθησίας στο ηλιακό φως, ή λόγω ορμονικών διαταραχών.

Οι συχνότερες αιτίες για τις οποίες ένα άτομο μπορεί να εμφανίζει πανάδες είναι:

  • Ορμονικές διακυμάνσεις: Απότομες αλλαγές στο ποσοστό των οιστρογόνων και ης προγεστερόνης, λόγω εγκυμοσύνης ή χρήσης αντισυλληπτικών
  • Λήψη φωτοευαισθητοποιών ουσιών που κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία
  • Γενετική προδιάθεση: Σε σχετικά μεγάλο ποσοστό οι πανάδες είναι κληρονομικές και εμφανίζονται κυρίως στα μάγουλα, στο μέτωπο και το πάνω χείλος, αλλά πολλές φορές και στο υπόλοιπο σώμα.

Κόστος

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Αντιμετώπιση πανάδων και θεραπείες

Η ιδανική μέθοδος για να αντιμετωπιστούν οι πανάδες στο πρόσωπο είναι οι θεραπείες με laser αποχρωματισμού και διάσπασης της μελανίνης ως βασική θεραπεία, ενώ μπορούν να συνδυαστούν και με δερμοαπόξεση με διαμάντια αλλά και τοπική έκχυση θεραπευτικών ουσιών.

Τα laser που χρησιμοποιούνται για την διαδικασία αυτή είναι τα

  • Q switched laser Αλεξανδρίτη Alex Tri Vantage
  • Fractional Mosaic
  • Fractional CO2

Η λειτουργία τους βασίζεται στην τοπική υπερθέρμανση των σημείων συσσωρευμένης μελανίνης στις πανάδες και την διάσπαση τους, ενώ στη συνέχεια ο αποχρωματισμός ολοκληρώνεται με φυσικές διαδικασίες του οργανισμού.

Όλη η διαδικασία είναι απολύτως ελεγχόμενη, αφού πραγματοποιείται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, ενώ τα laser στοχεύουν ακριβώς στο σημείο που πάσχει, χωρίς να επηρεάζουν στο ελάχιστο τον περιβάλλοντα ιστό.

Με τα laser επιτυγχάνεται η πλήρης εξαφάνιση του μεγαλύτερου ποσοστού των πανάδων (έως και  από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί δεύτερη ή και τρίτη επανάληψη της για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Πριν και μετά την θεραπεία

Καθώς το laser στοχεύει την συσσωρευμένη μελανίνη, είναι κατανοητό ότι πρέπει να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για 4 με 6 εβδομάδες πριν αλλά και μετά την κάθε συνεδρία, αλλά και να μην εφαρμόζετε τοπικά προϊόντα και κρέμες μαυρίσματος.

Μετά την θεραπεία είναι απαραίτητο να προστατεύσετε το δέρμα σας από την έκθεση στον ήλιο και την υπερθέρμανση χρησιμοποιώντας αντηλιακό αλλά και πλούσιες ενυδατικές κρέμες. Επιπλέον καλό είναι να αποφύγετε την επαφή με πολύ καυτό νερό στα σημείο που πραγματοποιήθηκε η θεραπεία.

Ακολουθήστε με προσοχή τις συμβουλές, ενδείξεις αλλά και αντενδείξεις του γιατρού μετά από κάθε διαδικασία.

Συχνές ερωτήσεις

Είναι εφικτό να αφαιρεθούν όλες μου οι πανάδες;

Γενικά με τη χρήση του laser και συνδυαστικά με τις θεραπείες δερμοαπόξεσης και τοπικής έκχυσης, επιτυγχάνεται σχεδόν ολοκληρωτική εξάλειψη των πανάδων. Μερικές μελαγχρωματικές βλάβες είναι πιθανό να μην εξαφανιστούν εντελώς, ωστόσο θα παρατηρήσετε ότι έχουν γίνει εμφανώς πιο ανοιχτόχρωμες και σχεδόν αόρατες μετά τη θεραπεία.

Έχει τα ίδια αποτελέσματα για όλους;

Οι πανάδες και η αντιμετώπιση τους, εκτός από την κληρονομικότητα, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό και από την ηλικία αλλά και τον τρόπο ζωής του ατόμου. Προκειμένου να γίνει μία πιο ακριβής πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η θεραπεία στην δική σας περίπτωση, απαιτείται μία συζήτηση με το γιατρό σχετικά με το ιατρικό και οικογενειακό σας ιστορικό αλλά και την καθημερινότητα σας.

Δηλαδή μετά τη θεραπεία δεν θα ξαναβγάλω πανάδες;

Δυστυχώς αυτή είναι μία λανθασμένη εκτίμηση που κάνει πολύς κόσμος. Με την θεραπεία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ολοκληρωτικά τις υπάρχουσες πανάδες, αλλά δεν μπορούμε να αποφύγουμε πιθανή επανεμφάνιση. Γενικά στα σημεία που έγινε η θεραπεία, οι πανάδες εξαφανίζονται οριστικά, ωστόσο σε περίπτωση κληρονομικότητας, αλλά και διαρκής έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία, είναι πιθανό να εμφανιστούν εκ νέου μελαγχρωματικές βλάβες.

Επικοινωνία

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Σταθερο
(+30) 210 72 94 440

Κινητο
(+30) 693 25 68 881

Email
santoaleks@gmail.com

Website
www.hairlife.gr

Διευθυνση
Κων. Βεντήρη 7 Αθήνα