PRP

Τι ακριβώς είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η μεσοθεραπεία προσώπου PRP ονομάζεται έτσι γιατί πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιεί ως βασικό συστατικό, πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (Platelet-Rich Plasma – PRP). Πρόκειται για μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία αντιγήρανσης που στηρίζει την αποτελεσματικότητα του σε αυξητικούς παράγοντες οι οποίοι παράγονται από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια.

Ονομάζεται επίσης αυτόλογη μεσοθεραπεία, γιατί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα προέρχεται απευθείας από το σώμα του ασθενούς και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλεργίας, υπερευαισθησίας ή αντιδράσεων του ανοσοποιητικού.

Τα αιμοπετάλια αυτά περιέχουν ειδικούς αυξητικούς παράγοντες, δηλαδή πρωτεΐνες οι οποίες συμβάλλουν στην αναγέννηση, επούλωση και αναδόμηση σημείων του σώματος. Συγκεκριμένα, αυτοί οι αυξητικοί παράγοντες, διεγείρουν τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και των κερατινοκυττάρων που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Έτσι αυξάνουν την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων ιστών, προσελκύουν αδιαφοροποίητα βλαστοκύτταρα και ενεργοποιούν τη διαίρεση των κυττάρων.

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Πώς γίνεται η εφαρμογή

Για την αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP, ο γιατρός συλλέγει από τον ασθενή μία μικρή ποσότητα αίματος (5-15 ml) και στη συνέχεια το περνάει από φυγοκέντρηση, προκειμένου να διαχωριστεί και να απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP).

Επιπλέον, για να ενεργοποιηθούν τα αιμοπετάλια και να απελευθερώσουν το περιεχόμενο τους πριν τη χρήση, προστίθεται ένας ειδικός παράγοντας ενεργοποίησης, όπως ένα διάλυμα νουκλεοτιδίων (PRP με ενεργοποιητή UΝΑ) και ιόντα ασβεστίου (π.χ. χλωριούχο ασβέστιο).

Τα ενεργοποιημένα πλέον αιμοπετάλια παράγουν τους απαραίτητους αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι στη συνέχεια ανιχνεύουν και αποκαθιστούν οποιαδήποτε βλάβη του δερματικού ιστού.

Τέλος, το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια εγχέεται σε περιοχές δέρματος που χρειάζονται αναγέννηση. Έτσι βελτιώνεται η υφή του δέρματος από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες μετά την συνεδρία ενώ το πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό και λαμπερό.

Για ποια σημεία είναι κατάλληλη θεραπεία

Οι ιδιαίτερες ιδιότητες αναδόμησης αναγέννησης του πλάσματος και των αυξητικών παραγόντων που αυτό περιέχει, καθιστούν την αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) την ιδανική μέθοδο για μία σειρά αισθητικών, καλλωπιστικών αλλά και επουλωτικών θεραπειών στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα

Εκτός από το πρόσωπο, η μεσοθεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί στο λαιμό, τα χέρια, το στήθος, την πλάτη και, γενικά, οπουδήποτε στο σώμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της τριχόπτωσης.

Γενικά οι συχνότερες εφαρμογές της PRP αφορούν:

  • Μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη του δέρματος του προσώπου και του λαιμού
  • Θεραπεία ουλών που προκαλούνται από χειρουργικές επεμβάσεις, εγκαύματα ή τραυματισμούς.
  • Θεραπεία ουλών ακμής στο πρόσωπο, την πλάτη και το στήθος. Συγκεκριμένα θεωρείται η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την αποκατάσταση του δέρματος με σημάδια ακμής. Σε τέτοια περίπτωση ωστόσο, απαιτείται ένας κύκλος από 6 έως 8 συνεδρίες για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
  • Βελτίωση της εμφάνισης και της υφής των ραγάδων. Μάλιστα σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες (fraction λέιζερ) μπορεί ακόμη και να εξαλείψει ραγάδες εγκυμοσύνης ή απώλειας κιλών.

Πλεονεκτήματα μεσοθεραπείας PRP

Η μεσοθεραπεία PRP χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία αλλά και την ιατρική. Η χρήση της λοιπόν έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα και σημαντικά πλεονεκτήματα για κάθε ασθενή.

Είναι απόλυτα ασφαλής

Καθώς οι αυξητικοί παράγοντες προκύπτουν από πλάσμα αίματος, που προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή, δεν υπάρχει περίπτωση το σώμα να απορρίψει τη θεραπεία ως ξένο σώμα, ή να παρουσιάσει αλλεργική αντίδραση, καθώς πρόκειται για μία απολύτως αυτόλογη θεραπεία.

Είναι αποτελεσματική

Οι αναγεννητικές και επουλωτικές ιδιότητες που έχει το πλάσμα του αίματος, έχουν παγκοσμίως αναγνωριστεί και θεωρείται μία από τις πιο ενδεδειγμένες θεραπείες αναγέννησης και επιδιόρθωσης κατεστραμμένων δερματικών ιστών. Επιπλέον διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, ενεργοποιώντας τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης του οργανισμού.

Έχει πολλαπλές χρήσεις

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη γκάμα αισθητικών και ιατρικών διαδικασιών, προσφέροντας μία καλύτερη, πιο υγιή και νεανική όψη, αλλά και αντιμετωπίζοντας οριστικά σημάδια γήρανσης και φθοράς του δέρματος.

Αποτελέσματα μεσοθεραπείας PRP

Γενικά η μεσοθεραπεία με PRP έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναγέννηση των προβληματικών ιστών του δέρματος, επουλώνοντας από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, ουλές ακμής, σημάδια από εγκαύματα ή εξωτερικά χειρουργικά τραύματα. Επιπλέον έχει μεγάλη διάρκεια, αφού ειδικά στη θεραπεία της αντιγήρανσης, τα αποτελέσματα της μπορούν να παραμείνουν αναλλοίωτα για περισσότερο από ένα χρόνο, χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η φυσική έκφραση και η ελαστικότητα του προσώπου.

Κάθε πότε χρειάζεται επανάληψη;

Η συχνότητα των συνεδριών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό τόσο από το στόχο της θεραπείας, όσο και από την ηλικία αλλά και τη γενικότερη κατάσταση και υγεία του δέρματος του ασθενούς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν εμφανή με μία μόνο συνεδρία, ωστόσο σε άλλες περιπτώσεις μπορεί χρειαστούν 2 με 3 συνεδρίες, σε διάστημα 1 μήνα μεταξύ τους.

Ειδικά σε περιπτώσεις αντιγήρανσης, συνιστώνται περίπου 1-2 θεραπείες κάθε χρόνο. Αντίστοιχα, για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης, προτείνονται 4 συνεδρίες, μία κάθε μήνα.

Για την συντήρηση του εκάστοτε αποτελέσματος ωστόσο, ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από τον γιατρό, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς εξατομικευμένα.

Συνδυάζεται με άλλες θεραπείες;

Η μεσοθεραπεία προσώπου PRP μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μόνη της, είτε εναλλακτικά μετά από θεραπεία με fraction λέιζερ στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίας.

Μάλιστα αυτός ο συνδυασμός PRP και fraction laser έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε μεθόδου και έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση του δέρματος.

Συχνές ερωτήσεις ασθενών

Γιατί να επιλέξω θεραπεία PRP;

Οι ενέσεις αιμοπεταλίων είναι μια εναλλακτική λύση από τη χειρουργική επέμβαση ειδικά για εκείνους που θέλουν να αποφύγουν το νυστέρι και προτιμούν μία λιγότερο επεμβατική επιλογή. Εξασφαλίζει επίσης μια πολύ ταχύτερη περίοδο ανάρρωσης και είναι πολύ πιο ανώδυνη από μια χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν γιατρό που έχει εμπειρία σε αυτές τις μεθόδους θεραπείας. Είναι πιο πιθανό να επιτύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα εάν ο γιατρός που χορηγεί τις ενέσεις είναι έμπειρος και εξειδικευμένος.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Γενικά η θεραπεία θεωρείται εντελώς ανώδυνη. Ωστόσο, σε ασθενείς λίγο πιο ευαίσθητους στον πόνο μπορεί να παρουσιαστεί προσωρινά μία μικρή ενόχληση μετά την ένεση λόγω της φλεγμονώδους αντίδρασης που προκαλεί το PRP αμέσως μετά τη χορήγηση του. Ένα μικρό οίδημα ή ενόχληση είναι απόλυτα φυσιολογική τις πρώτες 48 ώρες μετά τη συνεδρία αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με ήπια παυσίπονα.

Πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας PRP;

Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν βελτίωση μέσα σε 2 με 6 εβδομάδες από τη συνεδρία. Ανάλογα την περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στους 6 με 9 μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Οι ενέσεις αιμοπεταλίων είναι ασφαλείς, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται τα συστατικά του αίματος του σώματός σας και δεν υπάρχουν ξένες ουσίες που εγχέονται στο σώμα σας, ώστε να τις απορρίψει.

Η χρήση του ίδιου του σώματος ως μηχανισμού θεραπείας είναι μια σχετικά νέα αντίληψη στον κόσμο της ιατρικής και τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται συνεχώς πόσο ωφέλιμες και αποτελεσματικές είναι αυτές οι μέθοδοι.

Υπάρχει κάποιος ασθενής που δεν θα ήταν καλός υποψήφιος για θεραπεία PRP;

Ασθενείς με σοβαρή αναιμία, χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, ανώμαλη λειτουργία αιμοπεταλίων, ενεργή συστηματική λοίμωξη ή ασθενείς με καρκίνο δεν συνιστάται να υποβληθούν σε θεραπεία με PRP.

Ποιο είναι το μέλλον της θεραπείας PRP;

Καθώς οι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές επιλογές από την χειρουργική επέμβαση, θεραπείες όπως η PRP εξελίσσονται διαρκώς. Πρόκειται για μία επαναστατική μέθοδο που ερευνάται συνεχώς από τους επιστήμονες, διευρύνοντας διαρκώς τον ορίζοντα των εφαρμογών της.

Επικοινωνία

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Σταθερο
(+30) 210 72 94 440

Κινητο
(+30) 693 25 68 881

Email
santoaleks@gmail.com

Website
www.hairlife.gr

Διευθυνση
Κων. Βεντήρη 7 Αθήνα