Θεραπεία ακμής

Η ακμή με λίγα λόγια

Η ακμή είναι μία χρόνια φλεγμονή του τριχοσμηγματογόνου αδένα. Συνήθως επηρεάζεται από τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, αλλά πλέον είναι και αρκετά συχνή μετά την ηλικία των 30 προσβάλλοντας εξίσου και τα δύο φύλα.

Ουσιαστικά πρόκειται για το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες που τελικά οδηγούν σε απόφραξη των πόρων, γεγονός που επιδεινώνεται με τη συσσώρευση βακτηριδίων και νεκρών κυττάρων στην περιοχή από την έλλειψη τακτικού καθαρισμού.

Κόστος

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Τύποι ακμής

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ακμής με άλλα συμπτώματα και αιτίες, γι’ αυτό συχνά απαιτείται κλινική εξέταση αλλά και επιπλέον εξετάσεις για να προσδιοριστεί ο τύπος της και να χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Γενικά στους συχνότερους τύπους ακμής συναντάμε:

  • Κυστική ακμή: Η λεγόμενη «ακμή της εφηβείας» εμφανίζεται σε ηλικίες 16-18 ετών
  • Μετεφηβική ακμή: Εμφανίζεται σε γυναίκες 30-40 ετών
  • Βλατιδοφλυκταινώδης ακμή: Εμφανίζεται όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και το σώμα
  • Θερινή ακμή: Εμφανίζεται μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο
  • Τραυματική ακμή: Είναι αποτέλεσμα τραυματισμών που προκαλούμε όταν σπάμε μόνοι μας τα σπυράκια
  • Ροδόχρους ακμή: Χρόνια βλάβη της τριχοσμηγματικής μονάδας

Ουλές ακμής

Σε σοβαρές μορφές ακμής, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, συνήθως εμφανίζονται ουλές στα σημεία που προϋπήρχαν τα σπυράκια, είτε στο πρόσωπο, είτε στο σώμα.

Για να αποκατασταθεί το δέρμα με ουλές ακμής, γίνεται ενεργοποίηση των πρωτεϊνών του δέρματος οι οποίες θα προκαλέσουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και την σταδιακή ανάπλαση του προσώπου.

Αντιμετώπιση ακμής – Θεραπείες

Η αντιμετώπιση της ακμής μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση ειδικών laser που έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και καταστρέφουν τους σμηγματογόνους αδένες, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της λιπαρότητας και μπλοκάροντας την δημιουργία ακμής και ουλών.

Εκτός από τις μεθόδους laser, εξαιρετικά αποτελέσματα παρουσιάζουν και

  • Αυτόλογος μεσοθεραπεία PRP
  • Δερμοαπόξεση με έγχυση θεραπευτικών ουσιών

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να μάθω τι τύπο ακμής έχω;

Ο εξειδικευμένος γιατρός που θα αναλάβει την θεραπεία, θα σας ζητήσει να κάνετε ορισμένες εξετάσεις, ώστε να αποκλείσει πιθανές ορμονικές ή δερματικές βλάβες που μπορεί να ευθύνονται για την κατάσταση και στη συνέχεια θα ανατρέξει στο ιατρικό ιστορικό σας, προκειμένου να προσδιορίσει ποιος τύπος ακμής παρουσιάζεται στην επιδερμίδα σας.

Ποια μέθοδος θεραπείας ενδείκνυται στην περίπτωση μου;

Την κατάλληλη θεραπεία ακμής, θα σας την προτείνει ο γιατρός μετά την εξακρίβωση του τύπου της. Συνήθως χρησιμοποιούνται συνδυαστικές θεραπείες και ορισμένες οδηγίες καθαρισμού και περιποίησης του προσώπου που σας δίνει ο γιατρός για να εφαρμόζετε στο σπίτι.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Οι νέες σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης της ακμής, εξασφαλίζουν την απόλυτη επιτυχία χωρίς ωστόσο να είναι επώδυνες ή ενοχλητικές για τον ασθενή.

Μπορώ να φοράω μακιγιάζ αν έχω ακμή;

Γενικά δεν απαγορεύεται, ωστόσο ανάλογα με τον τύπο της ακμής που έχετε, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε μάρκα ή τύπο καλλυντικών, προκειμένου να μην ενισχύεται η λιπαρότητα ή άλλα αίτια που προκαλούν την ακμή.

Επικοινωνία

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Σταθερο
(+30) 210 72 94 440

Κινητο
(+30) 693 25 68 881

Email
santoaleks@gmail.com

Website
www.hairlife.gr

Διευθυνση
Κων. Βεντήρη 7 Αθήνα