Υαλουρονικό οξύ

Ενέσιμο Υαλουρονικό Οξύ

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι μία θεραπεία που έχει ως βάση μία απολύτως φυσική ουσία του σώματος μας. Οι υψηλές συγκεντρώσεις υαλουρονικού οξέος, υπό φυσιολογικές συνθήκες βρίσκονται σε μαλακούς συνδετικούς ιστούς, στο υγρό γύρω από τα μάτια, αλλά και στα υγρά χόνδρων και αρθρώσεων, καθώς και στους ιστούς του δέρματος. Η εξαγωγή και ενέσιμη χορήγηση του, μπορεί λοιπόν να βελτιώσει την όψη αλλά και την κατάσταση της υγείας του ατόμου σε διάφορες περιπτώσεις.

Κόστος

Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε για τις τιμές της υπηρεσίας μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Για ποια σημεία είναι κατάλληλη θεραπεία

Από μία ηλικία και μετά, η παραγωγή υαλουρονικού οξέος στο σώμα μας μειώνεται αισθητά, έχοντας ως αποτέλεσμα σημάδια χαλάρωσης και γήρανσης, αλλά και ορισμένα προβλήματα υγείας. Χρησιμοποιώντας ενέσιμο υαλουρονικό οξύ για αισθητικές επεμβάσεις, μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα να ανακτήσει τη νεανική λαμπερή του όψη.

Συγκεκριμένα τα σημεία για τα οποία θεωρείται κατάλληλη θεραπεία η χορήγηση ενέσιμου υαλουρονικού οξέος είναι:

  • Γύρω από τη μύτη: Οι λεγόμενες ρινοπαρειακές αύλακες είναι ρυτίδες που σχηματίζονται με το πέρασμα του χρόνου στο πρόσωπο και μπορούν να «γεμίσουν» και να αντιμετωπιστούν, χρησιμοποιώντας ενέσιμο υαλουρονικό οξύ
  • Γύρω από το στόμα: Γνωστές και ως «ρυτίδες μαριονέτας» οι γραμμές έκφρασης που δημιουργούνται σταδιακά γύρω από τις άκρες των χειλιών αντιμετωπίζονται με την συγκεκριμένη μέθοδο. Αντίστοιχα μπορούν να αντιμετωπιστούν και οι «ρυτίδες καπνιστή» στο άνω χείλος.
  • Κάτω από τα βλέφαρα: Ρυτίδες και γραμμές έκφρασης που κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται μεγαλύτερο, βελτιώνονται επιλέγοντας αυτή τη θεραπεία.
  • Χείλη, ζυγωματικά, μάγουλα και πηγούνι: Αυξητικές θεραπείες σε μέρη που παρουσιάζουν ατροφία, για ακόμα πιο εντυπωσιακή νεανική εμφάνιση.
  • Ολικό lifting προσώπου: Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για ολική ανάπλαση και ανανέωση του προσώπου.

Τι είναι το Ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ και πως δρα

Το υαλουρονικό οξύ είναι μία γλυκοζαμινοπρωτείνη, μία βασική ουσία του ανθρώπινου σώματος που μεταξύ άλλων, βοηθάει το δέρμα να φαίνεται νεανικό και σφριγηλό, καθώς έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας. Εργαστηριακά μπορεί να παραχθεί από τη χρήση ειδικών βακτηρίων και χορηγείται σε ενέσιμη μορφή για θεραπείες ομορφιάς.

Η ικανότητα του υαλουρονικού οξέος να διατηρεί τη νεανική όψη του δέρματος έγκειται στην ιδιότητα του να αναπληρώνει την φυσική υγρασία των ιστών. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι ένα γραμμάριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να χωρέσει έως και έξι λίτρα νερού.

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν πρόκειται για τη γήρανση του δέρματος, καθώς το στοιχείο που κάνει το δέρμα μας να φαίνεται νεανικό είναι η ικανότητά του να διατηρεί ισορροπημένη ποσότητα υγρασίας. Καθώς γερνάμε, το δέρμα μας χάνει την ιδιότητα του αυτή και σταδιακά «σπάει».

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορεί να αντικαταστήσει τις φυσικές απώλειες του δέρματος λόγω γήρανσης, να ενισχύσει την περιεκτικότητα του σε υγρασία και ταυτόχρονα να αναζωογονήσει τα εξωτερικά στρώματα της επιδερμίδας έτσι ώστε να φαίνονται πιο λαμπερά, πιο λεία και ενυδατωμένα, χωρίς ρυτίδες.

Για ποιους είναι κατάλληλη θεραπεία

  • Για ηλικίες 25+: Όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές έκφρασης και το πρόσωπο αρχίζει να δείχνει περισσότερο την ηλικία μας, οι θεραπείες με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, μπορούν να αναπληρώσουν εγκαίρως τις απώλειες, προλαμβάνοντας τα σημάδια γήρανσης πριν εμφανιστούν.
  • Για ηλικίες 50+: Ακόμα κι αν δεν έχετε προλάβει εγκαίρως τις λεπτές γραμμές και έχουν δημιουργηθεί ρυτίδες έκφρασης ή εμφανής χαλάρωση, το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ βρίσκει και εδώ εφαρμογή, αφού μπορεί να επαναφέρει την λάμψη και τη νεανική όψη του προσώπου σας.
  • Για έντονα χαρακτηριστικά: Ανεξαρτήτως ηλικίας το υαλουρονικό οξύ είναι η καλύτερη μέθοδος για να τονίσετε και να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, όπως τα χείλη και τα ζυγωματικά, επιτυγχάνοντας μία νεανική αλλά και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ανάλυση προσώπου και τεχνικές

Η κάθε περιοχή του προσώπου που χρειάζεται βελτίωση αναλύεται ξεχωριστά, για να εστιάσουμε στις ατέλειες ή ασυμμετρίες της και να επιλέξουμε τον καλύτερο τρόπο για την επιδιόρθωση τους. Χρησιμοποιώντας μάλιστα ως βάση ορισμένα σημεία, ο γιατρός σχεδιάζει γραμμές – οδηγούς στο πρόσωπο σας για να επιλέξει τα κατάλληλα σημεία όπου θα γίνει η χορήγηση του ενέσιμου υαλουρονικού οξέος.

Σε περιοχές όπου εμφανίζουν τα μεγαλύτερα σημάδια γήρανσης, όπως ο λαιμός, τα μάγουλα και τα μάτια χορηγείται ειδική μορφή υαλουρονικού, γνωστή ως skin booster, η οποία έχει τριπλή δράση: Ενυδατώνει το δέρμα, μειώνει τη χαλάρωση και διεγείρει την φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος από τον οργανισμό, για μεγαλύτερη διάρκεια των αποτελεσμάτων.

Στα χείλια και το στόμα, η θεραπεία μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ασθενή, για την βελτίωση του όγκου, του σχήματος, της έκφρασης και της γωνίας του στόματος.

Πριν από την θεραπεία

Πριν τη χορήγηση ενέσιμου υαλουρονικού οξέος, χρησιμοποιείται μια ειδική αναισθητική κρέμα. Επιπλέον το ίδιο το υαλουρονικό οξύ που χορηγείται, περιέχει συμπληρωματικές αναισθητικές ουσίες, για να μειωθεί στο ελάχιστο η ενόχληση κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Κατά την θεραπεία

Το υαλουρονικό οξύ τοποθετείται κάτω από το δέρμα με πολύ λεπτή βελόνα μετά από τη χρήση της αναισθητικής κρέμας. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις συνηθισμένες δραστηριότητές της αμέσως μετά τη θεραπεία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μπορεί να ακολουθήσουν μερικές αντιδράσεις όπως οίδημα και ερυθρότητα στην περιοχή της εφαρμογής, τα οποία εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες. Σπάνια οι αντιδράσεις αυτές κρατάνε περισσότερο αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες θα έχουν εξαφανιστεί.

Αποτελέσματα μετά την θεραπεία

Μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία, γίνεται τοπικά μαλακό μασάζ με ειδική κρέμα, ώστε να ανακουφιστεί το δέρμα αλλά και να μειωθεί ένα ενδεχόμενο οίδημα. Συνήθως δεν υπάρχουν σημάδια μετά τη θεραπεία και τα περισσότερα άτομα επιστρέφουν αμέσως στις καθημερινές δραστηριότητες και στην εργασία.

Ανάλογα με τη θεραπεία που εφαρμόζεται, μπορεί να χρειαστούν από 2 έως 5 μέρες ώστε να δει ο ασθενής το τελικό αποτέλεσμα στον καθρέφτη.

Συχνές ερωτήσεις

Θα αλλάξει η έκφραση του προσώπου μου;

Ο έμπειρος γιατρός που θα αναλάβει αυτή τη διαδικασία, γνωρίζει ποια είναι η ιδανική ποσότητα και πώς τοποθετείται σωστά το υλικό, ώστε να  μην παραμορφωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να επιτυγχάνεται πάντα ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Πόσο διάστημα διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ διαρκούν από 10 έως 14 μήνες. Ωστόσο σε ορισμένες περιοχές του προσώπου που θεωρούνται «υψηλής κινητικότητας» όπως για παράδειγμα γύρω από τα χείλη, τα αποτελέσματα διαρκούν λιγότερο, από 6 έως 8 μήνες.

Πόσες φορές τον χρόνο μπορεί να πραγματοποιηθεί η θεραπεία;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί, ανάλογα το σημείο, να πραγματοποιηθεί σταδιακά και 2 με 3 φορές το χρόνο ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το αποτέλεσμα.

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι εγκεκριμένα και ιατρικά ελεγμένα, ώστε να μην προκαλούν αλλεργικές ή άλλες αντιδράσεις στο δέρμα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα κορυφαία αποτελέσματα.

Πονάει η θεραπεία;

Όπως όλες οι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι, έτσι και το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, μπορεί να προκαλέσει μικρή ενόχληση κατά τη χορήγηση του, ωστόσο η ειδική αναισθητική κρέμα που τοποθετείται πριν την θεραπεία, αλλά και οι αναισθητικές ουσίες που περιλαμβάνονται στο υαλουρονικό οξύ, μειώνουν την ενόχληση στο ελάχιστο.

Από τι εξαρτάται ένα καλό αποτέλεσμα

Όπως στις περισσότερες θεραπείες ομορφιάς, το καλό και επιτυχημένο αποτέλεσμα εξαρτάται από την ηλικία, τη γενικότερη υγεία, αλλά και τις απαιτήσεις του ασθενούς.

Πού αλλού χρησιμοποιείται το υαλουρονικό οξύ

Εκτός από τις θεραπείες ομορφιάς, το υαλουρονικό οξύ, δεδομένου ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες βρίσκεται στους χόνδρους και τις αρθρώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για τη βελτίωση προβλημάτων και ενοχλήσεων στις αρθρώσεις, που προέκυψαν λόγω ηλικίας, βάρους, τραυματισμού ή άλλων παθήσεων.

Επικοινωνία

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Σταθερο
(+30) 210 72 94 440

Κινητο
(+30) 693 25 68 881

Email
santoaleks@gmail.com

Website
www.hairlife.gr

Διευθυνση
Κων. Βεντήρη 7 Αθήνα